top of page

FESTIVAL  INFORMATIE
ALL YOU NEED TO KNOW

 • Ik ben op het festival iets verloren, wat nu?
  Tijdens en na Dance4Liberation Festival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen bij de beveiliging bij de hoofdentree. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Circa twee dagen na het event plaatsen zij alle gevonden voorwerpen op de website “Verloren of Gevonden”. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie. Iets vergeten in je kluisje? Als je iets hebt laten liggen in je locker, dan kan je via dit formulier contact opnemen met Eventsafe. Zij hebben alle spullen verzameld die zijn blijven liggen in de lockers.
 • Ik wil last-minute nog komen feesten, kan dat?
  Ja, er zijn gedurende de dag nog tickets te koop. Let op! Er zijn oplichters actief! Koop enkel alleen tickets via onze ticketshop of re-sale platform en voorkom teleurstelling.
 • Wat is de locatie?
  Op vrijdag 5 mei 2023 vieren we met ruim 30.000 partyfreaks onze vrijheid tijdens Dance4Liberation! En guess what? Net zoals vorig jaar gaat het grootste outdoor dance festival op Bevrijdingsdag plaatsvinden op de Wijthmenerplas in Zwolle! Het navigatieadres is Zalneweg 102, Zwolle.
 • Wie komen er optreden?
  Kris Kross Amsterdam, Bizzey, Frenna, Emma Heesters, DION, Gunz 4 Hire, Sub Zero Project en Rebelion. Dat zijn slechts enkele topartiesten op zondag 5 mei een super dik optreden komen verzorgen bij Dance4Liberation Festival! Check hier het complete programma voor de aankomende editie van 2024.
 • Hoeveel area's heeft D4L?
  Dance4Liberation Festival heeft 3 area's die allemaal open-air zijn. Verdeeld over deze drie area's komen ruim 40+ (live)acts een grandioos optreden verzorgen. Het complete programma bekijk je hier.
 • Weerbericht *Update*
  Het weerbericht ziet er voor vandaag goed uit. Er is veel ruimte voor de zon en het gaat ongeveer 16 graden worden. Zoals het er nu naar uit ziet blijft het ook vanmiddag en vanavond droog! We er met z’n alle een ONVERGETELIJKE dag van maken!
 • Zijn er overdekte area's?
  Dance4Liberation al ruim 10 jaar een volledig open-air festival, wat betekent dat er géén tenten of overdekte area’s aanwezig zijn op het terrein. Het is écht belangrijk om voorbereid te zijn op het Nederlandse weer. Zorg dus (wanneer de voorspellingen niet zo gunstig zijn) voor (extra) regen kleding een regenjas of poncho. Let op! Het is WEL toegestaan om een kleine en/of uitschuifbare paraplu zonder scherpe punt mee te nemen. Paraplu's mét scherpe punt zijn NIET toegestaan en worden vanwege veiligheidsredenen in beslag genomen. Met deze voorbereidingen én de positieve instelling gaan we er met z’n alle een ONVERGETELIJKE dag van maken!
 • Wat is de minimum leeftijd?
  Dance4Liberation is toegankelijk voor alle leeftijden! Er is dus geen minimale leeftijdsgrens opgelegd. Let op: onder de 12 jaar enkel onder begeleiding van een ouder/verzorger. Neem te allen tijden je ID-kaart mee, dit is verplicht.
 • Wat zijn de openingstijden?
  De poorten van het festivalterrein gaan om 12:00 uur open en het festival duurt tot 23:00 uur. Kom vroeg en geniet maar liefst 11 uur lang van al het moois wat Dance4Liberation je te bieden heeft.
 • Zijn er munten verkrijgbaar?
  We werken dit jaar tijdens Dance4Liberation met munten. Let op! Je kunt munten alléén pinnen en dus NIET contant afrekenen. De munten kassa’s bevinden zich op verschillende plekken op het festivalterrein. Zorg ervoor dat je voldoende geld op je rekening hebt staan zodat je tijdens het festival. Vergeet ook niet je telefoon volledig op te laden, op het festival zijn hier géén mogelijkheden voor.
 • Hoe werkt het beker recycle systeem?
  Vanaf dit jaar hanteren wij, net zoals alle andere festivals in Nederland, een recyclesysteem op Dance4Liberation Festival. Bij binnenkomst ontvang je een recycle token. Check deze afbeelding voor duidelijke instructies.
 • Kan ik ook een kluisje / locker reserveren?
  Reserveer je eigen prive kluisje (30x40x23 cm) en ontvang uiterlijk 1 dag van tevoren je E-locker nummer met bijbehorende code. E-lockers kosten €10,00 (incl. fee) en zijn in onze ticketshop te koop.
 • Moet ik mijzelf kunnen legitimeren?
  Neem te allen tijden je ID-kaart, rijbewijs en/of paspoort mee, dit is verplicht. Let op! Een copy of een foto op je telefoon is niet rechtsgeldig.
 • De volgende items mag je NIET meenemen naar het festival:
  Eten en/of drinken is NIET toegestaan Glaswerk is NIET toegestaan op en rond het festivalterrein. Vloeistoffen zijn NIET toegestaan (deodorant, deodorant rollers, parfums, haarlak etc.) Zonnebrand is WEL toegestaan in tube, maar NIET in een spray Medicijnen zijn NIET toegestaan zonder een officiële doktersverklaring
 • Mag ik drugs meenemen?
  De organisatie conformeert zich aan het lokale beleid van de politie. Dit is 'zero tolerance'. Pas op met wat je meeneemt; er wordt zorgvuldig gevisiteerd onder toezicht van de politie.
 • Let op! Glaswerk is niet toegestaan!
  Glaswerk (bijv. Flugel flesjes etc.) zijn NIET toegestaan op en rond het festivalterrein. Bij constatering dat je toch glaswerk hebt meegenomen of wilt nemen zullen wij je direct de toegang tot het festival ontzetten
 • Check hier wat je NIET mee mag nemen!
  Eten en/of drinken is NIET toegestaan. Glaswerk is NIET toegestaan op en rond het festivalterrein. Vloeistoffen zijn NIET toegestaan (deodorant, deodorant rollers, lipgloss, parfums, haarlak etc.). Zonnebrand is WEL toegestaan in tube, maar NIET in een spray. Medicijnen zijn NIET toegestaan zonder een officiële doktersverklaring.Voetbal- en of (team)club kleding is NIET toegestaan.
 • Kan ik het festivalterrein op- en af?
  Eenmaal binnen op het terrein kan je niet 'zomaar' weer naar buiten. Mocht je weer naar binnen willen dan moet je opnieuw een ticket kopen.
 • Waar kan ik de huisregels rustig nalezen?
  Kom goed voorbereid naar het festivalterrein. Je kunt onze huisregels hier rustig lezen.
 • Wanneer start de ticketverkoop?
  Aanstaande zaterdag (20 januari 2024) start de Early Bird ticketverkoop voor Dance4Liberation. Early Bird tickets kosten slechts €22,75 (ex. Fee) en zijn beperkt beschikbaar. Wanneer deze Early Bird fase is uitverkocht, start de zogeheten Discount ticketverkoop. Hoe eerder je je ticket(s) koopt, hoe goedkoper zijn, wacht dus niet lang en die pak die korting! Je kunt je tickets kopen in onze ticketshop.
 • Wat kosten de tickets voor Dance4Liberation?
  Early Bird tickets kosten slechts €22,75 (ex. Fee) en zijn zéér beperkt beschikbaar. Hoe eerder je je ticket(s) koopt, hoe goedkoper ze zijn, wacht dus niet te lang en pak die korting!
 • Waar kan ik tickets kopen voor 2024?
  Tickets zijn alleen verkrijgbaar in onze ticketshop. Om teleurstelling te voorkomen: koop of verkoop dus géén Dance4Liberation-tickets via andere kanalen. Wij moeten jaarlijks namelijk tientalen mensen teleurstellen bij entree van het festival. Heb je het gevoel dat er iets niet klopt? Neem dan direct contact met ons op.
 • Hoe verkoop ik mijn ticket(s)?
  Kun je Dance4Liberation Festival 2023 niet bijwonen? Je kunt alle tickets verkopen via ons Resale platform. Dit is de enige manier om 100% veilig je ticket(s) door te verkopen. Na de verkoop van je ticket krijgt de koper een volledig nieuw ticket met een nieuwe unieke barcode. Hoe werkt het verkopen? Ga naar de bevestigingsmail van je bestelling en klik onderaan op de button "bestelling beheren". Bevestigingsmail kwijt? Laat hem hier opnieuw naar je versturen. Om je tickets aan te bieden kies je in de menublak voor "Meer acties" > "Verkopen". Selecteer de tickets die je niet meer wilt gebruiken en klik je op "Bevestig". Dance4Liberation Resale platform informatie: Lees hier alle informatie over het DanceLiberation Resale platform.
 • Moet ik mijn ticket op mijn eigen naam zetten?
  Tickets moeten worden gepersonaliseerd en dat kan een maand voorafgaand het festival (5 april 2024). Je ticket staat op naam en moet dus corresponderen met je ID. Zorg dus dat je naast je ticket ook altijd je ID mee hebt, dit is verplicht. De tickets moet je eerst personaliseren voordat je deze kunt downloaden. Je ontvangt een mail van Paylogic zodra je kunt personaliseren.
 • Hoe personaliseer ik mijn tickets?
  Na je aankoop ontvang je per e-mail een bevestiging van Paylogic. Deze e-mail bevat nog niet je tickets. Om je entreetickets te ontvangen, moet je ze eerst personaliseren. Een maand voorafgaand aan het festival (5 april 2024) kun je personaliseren. Je ontvangt hiervoor een herinneringsmail. Je kunt nu 1 entreeticket voor jezelf claimen. Als je meer dan 1 ticket hebt gekocht, kun je voor de overige tickets stuk voor stuk een personalisatieverzoek sturen naar de vriend(inn)en die met je meegaan. Zij kunnen dan hun eigen ticket personaliseren. Tickets die gepersonaliseerd zijn, worden 1 dag voor het festival (4 mei 2024) verstuurd.
 • Wanneer ontvang ik mijn gepersonaliseerde ticket?
  De tickets worden op 5 mei 2024 tussen 08:00 - 09:00 uur uitgestuurd en zijn vanaf dan te downloaden. Let op! Entreetickets moeten zijn gepersonaliseerd, anders worden deze niet uitgestuurd.
 • Kan ik mijn naam nog wijzigen op mijn ticket?
  Voor tickets die al gepersonaliseerd zijn, kun je een naamswijziging doorvoeren. Hoe werkt dit? · Klik onderaan de bevestigingsmail van je bestelling op de button om naar je bestelling te gaan. Laat hem hier opnieuw naar je versturen. · Je komt nu op de pagina van je bestelling · Kies voor ‘Naamswijziging’ (2x) · Selecteer het kaartje waar je een naamswijziging wilt doorvoeren · Volg de verdere instructies en voer de betaling uit · Aan het einde van het proces kun je het mailadres invoeren van degene op wiens naam het ticket moet komen Houd er rekening mee dat voor het aanpassen een kleine fee per kaartje in rekening wordt gebracht.
 • Kan mijn ticket mobiel gescand worden?
  Goed nieuws! We kunnen ook jouw ticket eenvoudig en snel scannen op jouw mobiel. Je hoeft dus niet het ticket uit te printen. Zorg wel dat je het ticket gedownload hebt voordat je in de rij staat, zo voorkom je eventuele vertraging.
 • Ik ben mijn ticket kwijt? Wat nu?
  Ben jij je ticket(s) kwijt? Klik dan hier om ze opnieuw te ontvangen.
 • Ik heb een fout of verkeerd mailadres opgegeven, wat nu?
  Dit kunnen wij helaas niet voor je wijzigen. Paylogic kan dit wel, check deze pagina voor alle informatie.
 • Ik heb een andere vraag over mijn ticket? Waar kan ik terecht?
  Heb je geen bevestiging gehad van je bestelling of nog geen tickets ontvangen in je mailbox? Wil je de gegevens op je ticket wijzigen? Je tickets verkopen aan iemand anders? Of heb je een andere vraag over je ticket(s)? Neem dan een kijkje op de support pagina van Paylogic.
 • Wat is het navigatieadres?
  Het navigatieadres is Zalneweg 102, Zwolle (Wijthmenerplas). Volg te allen tijden de gele signing borden.
 • Ik kom het met het OV, waar moet ik rekening mee houden?
  Kom je met het OV naar Dance4Liberation en wil je gebruikmaken van de pendelbusdienst naar het festivalterrein? Koop de pendelbusticket dan tegelijk met je entreeticket, want deze zijn beperkt beschikbaar. Zorg ook dat je ten alle tijden op de hoogte bent van eventuele werkzaamheden en overige treininformatie. Plan vooraf je reis van deur tot deur in de NS-app of op www.9292.nl. Check vervolgens je reis nogmaals kort voor vertrek voor het meest actuele advies. Koop online je vervoerbewijs. Zo voorkom je dat je lang moet wachten bij de ticketautomaat. Reis je met een OV-chipkaart, laad dan vooraf voldoende saldo op je kaart. ​ Ga je met het OV weer naar huis? Zorg dan dat je op tijd vertrekt vanaf het festivalterrein voor het halen van de laatste trein of bus vanaf het Centraal Station Zwolle. Gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn. De pendelbussen rijden op zondag 5 mei van CS Zwolle / Zuid vanaf 11:00 uur naar het festivalterrein. Je kunt gedurende het festival op elk moment vanaf de opstapplaats terug met de pendelbus naar CS Zwolle. De laatste pendelbus gaat om 00:00 uur terug naar CS Zwolle.
 • Hoe werkt de pendelbus?
  Vanaf het Centraal Station Zwolle / Zuid rijden pendelbussen vanaf 11:00 uur naar het festivalterrein. Vergeet dus ook niet vooraf je pendelbus ticket ONLINE te kopen in onze ticketshop. Pendelbus tickets zijn beperkt beschikbaar, koop deze dus gelijk met je tickets! De pendelbussen rijden de hele dag tussen het CS Zwolle en festivalterrein. Klaar met feesten? Zorg dan dat je op tijd vertrekt vanaf het festivalterrein voor het halen van de laatste trein of bus want het gaat erg druk worden bij de pendelbussen. Het is vanaf het festivalterrein nog ongeveer 10 minuten lopen naar de pendelbussen, houd hier rekening mee! Gok niet op de allerlaatste trein, want deze gaat erg druk zijn. Daarom raadt de organisatie aan om rond 22:00 uur richting de opstapplaats van de pendelbussen te lopen. Let op! De laatste pendelbus gaat om 00:00 uur terug naar CS Zwolle.
 • Ik kom met de auto, heb ik een parkeerticket nodig?
  Kom je met de auto? Je kunt je auto direct voor het festivalterrein parkeren. Koop dan je parkeerticket ONLINE via onze ticketshop. Volg te allen tijden de gele signing borden die je navigeren naar de parkeergelegenheid.
 • Vertrekken er ook een bussen bij mij in de buurt?
  Wij werken o.a. samen met Partybussen om feestgangers zorgeloos en veilig te vervoeren. Comfortabel in een van de luxe touringcars kun jij samen met je vrienden de voorpret starten of lekker nagenieten. Partybussen haalt je dicht bij huis op en zet je daar ook weer af. Geen zorgen, veel plezier! Boek nu je bus,- of combiticket via de speciale Dance4Liberation pagina op Partybussen.nl.
 • Kan ik zelf ook een bus organiseren?
  Onbezorgd met de bus naar Dance4Liberation Festival? Onze partner Eleven Travel helpt jou hier graag bij! Kies een opstapplaats bij jou in de buurt, vraag een eigen opstapplaats aan vanaf 7 personen of organiseer een eigen busreis als je met een groep van 20 personen of meer bent. Voor groepen hebben ze leuke beloningen, zoals gratis bus- en entreetickets of cash. Ga voor meer informatie naar de speciale Dance4Liberation pagina op Eleven Travel!
 • Ik wil met de fiets komen, waar parkeer ik die?
  Speciaal voor iedereen die met de fiets komt, heeft de organisatie vlak bij de ingang van het festival fietsenrekken geplaatst. Stal je fiets dus daar en niet zomaar ergens in de buurt van het festivalterrein. Fietsen die niet in de fietsenrekken geplaatst worden kunnen worden verwijderd door de gemeente. Houd hier rekening mee!
 • Kan ik een taxi reserveren?
  Taxi Nodig? RM Taxi Zwolle heeft speciaal voor iedereen een leuke actie in het leven geroepen. Iedereen die vooraf een reservering plaatst via info@rmtaxi-zwolle.nl krijgt namelijk 20% korting. Wacht dus niet langer en maak vandaag nog die reservering!
 • Kan ik ook afgezet worden bij het festivalterrein?
  Er is voor iedereen die wordt weggebracht (en opgehaald) een speciale 'Kiss & Ride'- plek ingericht. Volg ten alle tijden de gele borden met de tekst 'KISS&RIDE' om misverstanden te voorkomen. Deze speciale breng- en ophaal locatie is op ongeveer 20 min lopen van het festivalterrein. Spreek altijd af dat waar je afgezet gaat worden, je ook weer opgehaald gaat worden, zo voorkom je problemen.
 • Ik slik medicijnen, mag ik die meenemen?
  Slik je medicijnen? Je kunt met een verklaring van de dokter en een geldig legitimatiebewijs je medicijnen het terrein op krijgen. Er wordt hier bij binnenkomst samen met een leidinggevende EHBO'er naar gekeken.
 • Kan ik eten en/of drinken meenemen?
  Het is niet mogelijk om eten en drinken het festivalterrein op te nemen. Er is voldoende mogelijkheid om te eten en te drinken op Dance4Liberation. Heerlijke hapjes uit alle windstreken, pizza punten, patat, burgers: Dance4liberation heeft het echt allemaal! Eten/medicijnen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen (i.c.m. een medicijnpaspoort, recept of doktersverklaring) mee naar binnen op het evenemententerrein.
 • Is er glutenvrij eten te koop?
  Heb jij een glutenallergie? Er is op het festivalterrein een beperkt aanbod glutenvrij eten. Zo kan je bij onze food stand It's a wrap een glutenvrije wrap bestellen en is er volop fruit verkrijgbaar op diverse plekken op het festivalterrein.
 • Ik ben mindervalide, kan ik wel komen?
  Onze nieuwe festivallocatie is niet volledig rolstoelvriendelijk. Mocht je twijfelen of het voor jouw toegankelijk genoeg is, dan kun je ons een e-mail sturen zodat wij je persoonlijk kunnen adviseren.
 • Mag ik vloeistoffen meenemen op het festivalterrein?
  In verband met veiligheidsredenen is het NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant rollers, haarlak etc.).Zonnebrand is enkel toegestaan in een tube vorm en mag dus niet mee naar binnen wanneer het in een spray zit.
 • Kan ik sigaretten kopen op het terrein?
  Sigaretten zijn NIET te koop op het festivalterrein, zorg dus dat je voldoende bij je hebt.
 • Is er een merchandise stand aanwezig?
  Tijdens Dance4Liberation is er een speciale merchandise stand waar je naast kleding ook accessoires zoals brillen en petjes kunt kopen. In onze merchandise stand verkopen wij ook poncho's.
 • Is er een dresscode?
  Er is voor Dance4Liberation geen specifieke dresscode, maar hoe gekker, hoe leuker! We vieren natuurlijk wel onze vrijheid!

Lees hier alle belangrijke informatie die jij moet weten als bezoeker van Dance4Liberation Festival 2024.

 

Wist je bijvoorbeeld al dat je alléén kunt pinnen op het festival? Klik op de categorie en vervolgens op de vraag om direct het antwoord te lezen.

bottom of page